МВР започна протести в цялата страна. Василев им отговори: Резерви в този бюджет няма!

Според синдикатите в МВР по-високите възнаграждения ще струват на бюджета близо 100 милиона лева

04.07.2023 | 13:33 Редактор: Искра Ангелова

Започнаха символични протести на служителите в МВР в цялата страна. Основното им искане е за увеличение на заплатите с 10% повече средства за сектор "Сигурност".

Според синдикатите в МВР по-високите възнаграждения ще струват на бюджета близо 100 милиона лева. А според министъра на финансите Асен Василев исканото увеличение няма как да бъде изпълнено.

"Бюджетът е на 3% дефицит при приходи, които са вдигнати с 4,5 млрд. спрямо предвиденото от служебния кабинет, и разходи, които са намалени с над 3 млрд. спрямо предвиденото от служебния кабинет. Резерви в този бюджет, за съжаление, няма", обясни Василев.

"Нашето питане е: "Добре, защо трябва да се прави това за сметка на доходите на хората, в частност на служителите на МВР. Ние считаме, че пари има, просто трябва да бъдат по-внимателно разпределени. След като мине законът на първо четене, ще решим за националния протест - ще има ли и дали ще ни удовлетвори това, което ще чуем в парламента", коментира Илия Хрисимов от Синдиката на служителите на МВР.

Снимка: БГНЕС


2
0 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 9 месеца
За неграмотните учители винаги намирате средства, защото те винаги са ви твърд електорат. Сигнализирай за неуместен коментар
1
3 rate up comment rate down comment 0
Служител
преди 9 месеца
Честит празник колеги! Нека не бъдем нагли и *** на някой хора не искаме увеличение на заплатите!!!! Искаме да ни бъдат осигурени дрехи помощни средства фенери коли ....... Хартия за принтера химикалки и още има да изреждам.Материалната база е под сякаква критика. Всичко ние си купуваме Сигнализирай за неуместен коментар