Жега до 33 градуса, очаква ни дъждовна седмица с гръмотевични бури на места

Около обед и следобед ще вали и гърми по-интензивно над западните и централните части на страната

03.07.2023 | 07:21 Редактор: Михаела Димитрова

Денят в понеделник ще стартира с минимални температури в страната от 15 до 21 градуса. Преди обед ще има разкъсана облачност над централните и източни райони, която бързо ще се увеличава. Около обед и следобед ще вали и гърми по-интензивно над западните и централните части на страната.

Максималните температури в страната ще бъдат от 28 до 33 градуса, обясни синоптикът на Bulgaria ON AIR Александрина Янкова.

Предимно облачно с кратки следобедни валежи ще бъде времето над морето. Максималната температура по Черноморието ще бъде от 27 до 29 градуса. По северното крайбрежие морската вода ще бъде с температури 22-23 градуса, а по южното - 24-25 градуса.

Над планините облачността ще бъде значителна с валежи. Максималните температури на 2500 м ще бъдат около 10 градуса. На 1500 м градусите ще достигат до 18.

През новата седмица очакваме типични летни превалявания. Във вторник ще има валежи над планините. Започва период с повече слънчеви часове главно на изток, а в западните райони ще има повече дъждове. 

В сряда се очакват силни гръмотевични бури в Западна България. В четвъртък очакваме времето да бъде облачно и наситено с валежи от летен характер. В петък валежите ще достигнат и до Черноморието.

Гледайте цялата прогноза във видеото.