Юли започва със слънце и температури до 33°, следобед - валежи над Западна България

Слънчеви часове ще има и над Черноморието

01.07.2023 | 07:54 Редактор: Вяра Димова
Юли започва със слънце и температури до 33°, следобед - валежи над Западна България

Днес ще бъде слънчево. След обяд, под влияние на приближаващ студен атмосферен фронт, над Западна България ще започне да се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и до вечерта на места ще превали краткотраен дъжд с гръмотевици. Ще духа слаб до умерен юг-югозападен вятър.

Максималните температури ще бъдат между 28° и 33°, в София - около 28°. През нощта явленията ще продължат, като ще обхванат и Централна България, съобщава НИМХ, цитиран от "Фокус".

Над планините ще бъде предимно слънчево. След обяд над масивите от Западна България ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на места ще превали краткотраен дъжд с гръмотевици. Ще духа до умерен югозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра около 22°, на 2000 метра - около 15°. Явленията ще продължат и през нощта, като ще обхванат и масивите от Централна България.

Над Черноморието ще бъде слънчево. Ще духа до умерен югоизточен вятър. Максимални температури: 25°-28°. Температурата на морската вода е 22°-24°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

Снимка: БГНЕС