Тагарев: Подготвяме нов транш военна помощ за Украйна, ще има нови неща

Към момента не се дискутира предоставянето на бойни платформи, уточни военният министър

21.06.2023 | 17:28 Редактор: Елеонора Танева

Вярно е, че България подготвя нов транш военна помощ за Украйна. Тя ще бъде според техните потребности и нашите възможности, както е решило НС декември миналата година. Сравнима ще бъде по обем и видове с първия пакет. Това заяви министърът на отбраната Тодор Тагарев пред медии в НС.

Предложението ще бъде внесено в МС.

"Някои неща се повтарят, ще има и нови неща. Ние вадим от складовете неща, които са в годно състояние, имат още ресурс, но да кажем са над 30-40-годишни", каза още Тагарев.

Военният министър уточни, че към момента не се дискутира предоставянето на бойни платформи. Страната ни ще направи всичко възможно да стане част от инициативата на ЕС за 1 млн. снаряда за Украйна.

"Въпросът е дали не сме пропуснали възможности, особено тези, които са свързани с инвестиции от ЕС в разширяването и развитието на предприятия от военната индустрия. ВМЗ Сопот е една от опциите, които се дискутират", уточни военният министър.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)


1
1 rate up comment rate down comment 0
продажни политици
преди 10 месеца
Всичко това е с народни пари, г-н Тагарев! Един ден ще отговаряте за действията си! Радетел за чужди интереси! Сигнализирай за неуместен коментар