Борисов: Нито съм избирал Сарафов, нито съм свалил Гешев

ПП-ДБ избраха министри, заместник-министри, сменят шефове на агенции, не ни питат, каза лидерът на ГЕРБ

21.06.2023 | 11:47 Редактор: Юлиан Христов
Борисов: Нито съм избирал Сарафов, нито съм свалил Гешев

"Нито съм избирал Борислав Сарафов, нито съм го виждал, не съм го чувал. Последния път мисля беше по Костинброд, когато ме разпитваха. Нито съм участвал в свалянето на Гешев, не познавам никой от прокурорската квота, нито съм участвал в избора на Сарафов и неговата заместничка."

Така лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов коментира сътресенията в съдебната власт.

За поискания му имунитет той заяви, че години наред не е имал имунитет, дори когато много хора са си правили политическа партия на негов гръб.

"Така бяха Бареков, Яне Янев, БСП – ето, виждате, Борисов пак е първи. Няма да си харча енергията да се обяснявам по тази тема. Видно е, че Гешев започна да прави партия, нападайки мен и Кирил Петков, за да ги дискредитира тези имена, защото му пречат на политическия проект", каза още лидерът на ГЕРБ.

"Гешев не заключи нито веднъж ДПС, БСП, нито ИТН, нито никой, за да покаже в коя част на политическата сцена ще застане", допълни той.

Във връзка с думите на ген. Атанас Атанасов, че Борисов и Пеевски са избрали Сарафов за и.д. главен прокурор, Бойко Борисов заяви, че е право на Атанасов да говори глупости.

"Понеже ги говори, днес ще им покажем, че или ще са истински партньори, защото ние не управляваме. Всъщност управляват ПП-ДБ, едните с 36 депутати, другите ги няма. Те избраха министри, заместник-министри, сменят шефове на агенции, не ни питат, след 8 месеца ще е обратното. Сега се връщаме към думите им, че те искат да управляват, а всички комисии в парламента ще са наши или на другите партии, за да ги контролираме. Това и ще направим", обясни още Бойко Борисов, цитиран от БГНЕС.

"Аз съм бил три пъти премиер, така че най-малко комисиите ме интересуват", каза още той. Относно думите на Радостин Василев, че Борисов е "Зайко Байко" лидерът на ГЕРБ обясни: "Всяко изказване в България, ако не започне с Бойко Борисов, не е изказване. Две години и половина нас ни няма и този Зайко Байко, който е всъщност опасен вълк, всява такъв страх, че просто се разтреперваме. Като направи партия като Гешев, ще се яви на избори и на изброите ще го последва същата съдба, каквато ги последваха всички други партии, защото ГЕРБ е яка, силна, единствената, която е направила нещо за България", заключи той.

По темата за "Барселонагейт" и попитан защо е отказал да даде ДНК-тест, Борисов каза: "Айде да вземем ДНК на всички деца в София, искате ли?".

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR