Helpbook: Общински служители с пушки прибират окървавени кучета във Варна?

В платформата получихме нови сигнали по случая с животните в района на Ледената пързалка

20.06.2023 | 19:57 Редактор: Анисия Иванова
Helpbook: Общински служители с пушки прибират окървавени кучета във Варна?

Продължават да пристигат сигнали от град Варна по повод възникналите проблеми с кучета, с които ви запознахме от платформата на Helpbook.info.

Оставяме на вас да прецените кой е крив и кой прав в тази ситуация: "За мое съжаление или радост имам куче от 2 месеца и това е второто нападение срещу мен и него. Преди 2 седмици бях нападната от куче в района на Ледена пързалка и от страх вече нося кучето си на ръце там, за да се кача в колата си. Умишлено смених мястото за разходка. Днес ме нападнаха 4 кучета на "Сливница" 180. Подадох сигнал на 112 в 10:14 часа и прикачвам снимка на кучетата и отново моля за своевременни мерки. Благодаря!", твърди едната страна.

Ето какво твърди другата: "Вчера – 13.06.2023 г., служители на общината са отказали да се легитимират при запитване защо стрелят и окървавят двете кротки кучета, които живеят в квартала от години. При опит да се приближат и да разберат какво се случва, служители на Ледената пързалка и случайно преминаващи граждани са били нагрубени и им е казано "да си гледат работата". Служителите са били трима с пушки, хвърляйки в бус с неясна функция двете кротки кучета от квартала, който е бил паркиран наблизо са ОТКАЗАЛИ ДА СЕ ЛЕГИТИМИРАТ.

Моля да обърнете внимание на факта, че всички общински и държавни служители са длъжни да се легитимират своевременно при желание от страна на граждани. Отказът от легитимация, липсата на банер с името и длъжността на лицето, което изпълнява насилие на животно, е противоконституционно. Въпросните трима служители са имали пушки, животните са били в кръв и хвърляни в бус едно върху друго, без липса на никаква хуманност. Гражданите на кметство "Младост", които са станали свидетели на случката са възмутени от цялата ситуация.

Молим незабавно:
1. Обяснение на казуса: Кой и защо е отказал да се легитимира за действия, които са нареди от общината, на която се плаща от нашите данъци и такси.
2. На база какво основание сте наредили упояването, хвърлянето на окървавените трупове на двете кротки кучета в квартал "Младост"? Имаме право да знаем каква е тази администрация, която отказва да се легитимира и действа по анонимни сигнали без никакви доказателства!
3. Искаме и обяснение къде са двете дружелюбни животни, за които се грижим от години? Едното от тях не чува и едва се движи!".

Ако видите нередност, проблем, с който се сблъсквате всеки ден и искате да подадете сигнал - направете го онлайн в HelpBook.info! Платформата на Investor Media Group ще ви даде възможност не само да придадете гласност на проблема, но и да изпратите сигнал до отговорните институции.

Снимка: HelpBook