От Helpbook: Къде закарахте кротките кучета от кв. "Младост" във Варна?

Получихме противоречиви позиции за животните, обитаващи района

14.06.2023 | 22:30 Редактор: Анисия Иванова
От Helpbook: Къде закарахте кротките кучета от кв.

Редовно в платформата на Helpbook.info получаваме сигнали от град Варна за нахапани и уплашени хора от бездомни кучета. В началото на месеца наш потребител ни писа как той и малкото му куче са били нападнати от бездомно такова, което според него "се отглежда“ от служители на спортен комплекс.

Последвала е незабавна реакция от отговорните органи, за което друг наш потребител изразява възмущението си относно предприетите мерки:

"Прибрали са днес сутринта двете кротки кучета, които живеят от години в мир и разбирателство с всички от паркинга пред ледената пързалка в кв. "Младост" в гр. Варна. Някой пише, че тримесечното му куче е пострадало от улично куче с размери на хъски и се отглеждало от служители на Спортния комплекс, без да има представена снимка, медицинско или нещо друго. Този, който е подал сигнала, да си понесе последствията за подаване на фалшив сигнал и лъжесвидетелстване.

Уведомяваме Ви, че кучетата са кастрирани, обгрижвани от много хора ежедневно, живеят в разбирателство дори с бездомните котки в района от години и могат да залаят по някого само, ако този някой ги тормози или бие. Да допуснем ли, че въпросната нападната ги е заплашила или посегнала?

Моля, случаят да бъде преразгледан. Ако кротки, обгрижвани и неагресивни кучета бъдат прибрани от мястото, което обитават от години по нечии сигнал без доказателства, снимки или експертиза, която по недвусмислен начин да докаже, че точно дадено куче е виновно, то значи, че всеки може да набеди всекиго и за всичко.

Ние всички, които се грижим за тях от години, желаем да отговорите своевременно: Къде са кучетата? Как преценихте истинността за тяхната вина? На база какви доказателства? Защо след като имате сигнал за едно животно, в момента липсват и двете от територията, която обитават от години? Искаме яснота кой е подал сигнала и как преценихте неговата достоверност? Очакваме животните да бъдат върнати живи и здрави в най-кратък срок", завършва сигналът.

Ако видите нередност, проблем, с който се сблъсквате всеки ден и искате да подадете сигнал - направете го онлайн в HelpBook.info! Платформата на Investor Media Group ще ви даде възможност не само да придадете гласност на проблема, но и да изпратите сигнал до отговорните институции.

Снимка: БГНЕС