"София прайд" vs "Месец на семейството" - ЛГБТ иска гей двойките да могат да си осиновят дете

"Има друг консервативен, християнски вид за семейството за бъдещото", каза Кристиян Шкварек

17.06.2023 | 18:51 Редактор: Искра Ангелова

Днес се провежда 16-ото издание на "София прайд". То е под наслов "Всички сме едно семейство". В същото време се провежда и контрашествие - "Месец на семейството". Засилени са мерките и на двете шествия.

"Подкрепям приятелите ми, подкрепям хората, които обичам" - това се чу днес на 16-ото издание на "София прайд". Въпреки дъжда, началото на Прайда бе дадено в Княжеската градина пред Паметника на съветската армия при засилени мерки за сигурност.

"Ще се радвам в един момент в България гей двойка да може да си осинови дете. Мисля, че живеем в достатъчно широкоскроени времена", каза Джийсън Брад Люис.

Балони, цветове и концерт с едни от най-популярните български изпълнители съпроводиха таз годишното издание на Прайда под дъжда.

"Участник съм в "София прайд" и с кеф идвам, чувствам с страхотно, настроението е чудесно и се радвам, че виждам хората с усмивки. Събитие като това показва колко позитивни са хората тук", коментира Диди - Хикен Щикен.

Според хората, които присъстват на Прайда, уважението към тях се случва бавно, но постепенно.

По традиция в столицата има и контрашествие в защита на традиционните семейни ценности. То започна в 14 ч. от пл. "Света Неделя". Събралите се граждани настояваха държавата да приеме решаването на демографския проблем в страната като основна своя политика и цел.

"Шествие е имало доста пъти през годините, но за втора година се провежда това шествие "Месец на семейството", като за първи път реши да го направи по един професионален начин. Има друг консервативен, християнски вид за семейството за бъдещото", каза организаторът Кристиян Шкварек.

"За мен е много важно децата да растат с християнските ценности, които да не бъдат изменяни и да не им се втълпява, че други неща са по-интересни", сподели участник в шествието "Месец на семейството".

Вижте повече в репортажа на Алекс Христов.


4
1 rate up comment rate down comment 0
Планът на сатаниисти
преди 10 месеца
Какво прави отново тази *** на българска територия?! Да си вървят при своите себеподобни същества в прогнилия ФАЩ, фунти от километри и не се търпи! Сигнализирай за неуместен коментар
3
3 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 10 месеца
не ви искаме... всички геьове обратно в родината ви русия !!! Сигнализирай за неуместен коментар
2
6 rate up comment rate down comment 1
анонимен
преди 10 месеца
Няма ди осиновявате, а ще раждате! Нали сте напредничави в отричане на традициите! Щом сте срещу традициите, животът ви свършва в края на живота ви! С еднополовите е така! Голяма радост, а?! Заминавайте за новата ви родина - гейсащ, там ще живеете блажено в страната, която не знае какво е морал, страната, която не знае що е ценност, но тама са се събрали всички извратени! Сигнализирай за неуместен коментар
1
5 rate up comment rate down comment 1
паси
преди 10 месеца
Тая престъпна *** отврати света с ценностите си. Разрушавайки всички човешки ценности като - семейство, традиции, обичаи, история и човечеството отива към самоунищожение. Сигнализирай за неуместен коментар