Язовир преля в Криводол, трима души са във воден капан в цех за метал

Хората не са могли да излязат навреме

16.06.2023 | 18:43 Редактор: Вяра Димова

Тревожна е ситуацията в района на Западна България. В Криводол микроязовир прелива, има трима блокирани души в цех за производство на метал и компоненти. Хората не са могли да излязат навреме. Служители на пожарната и гражданска защита са на място, за да укажат помощ. Пътят между Враца и Криводол също е залят с вода. Движението през него е невъзможно.

Във врачанското село Лиляче обявиха частично бедствено положение. През последните часове там са се изсипали няколко десетки литра дъжд на кв. метър. 

Сериозна е ситуацията и в село Димово. Утре на посещение заминава социалният министър Иванка Шалапатова, за да се запознае в детайли със ситуацията.

Пороите в страната увеличават силата си. Тази нощ и София беше в бедствие. Булевардите "Симеоновско шосе" и "Черни връх" бяха потопени. Наводнени бяха селата Бухово и Желява.

Висок остава рискът от наводнения и в районите на Ботевград и Монтана, които са сред най-засегнатите. Очакват се и значителни валежи и риск от възможни локални наводнения във Видинска област.

Предупреждение за опасно време в 16 области у нас издаде и Института по метеорология. Предупредителният код днес стига до предпоследната степен - оранжев - в западните и централни части. Там валежите ще стигат до 50-65 литра на квадратен метър.

Снимка: Bulgaria ON AIR