Столичната ул. "Граф Игнатиев" отново се руши, пешеходците си гледат в краката

От Столичната община заявиха, че ремонтни дейности ще се извършат за сметка на изпълнителя през лятото

18.06.2023 | 14:08 Редактор: Вяра Димова

Столичната улица "Граф Игнатиев" отново се руши. Участъкът е в гаранция, ще бъде извършен поредният ремонт на ремонта за сметка на строителя. Това се очаква да стане в разгара на лятото, когато трафикът е по-слаб.

Положението с настилките по улицата е проблемно на кръстовищата, където преминават и автомобили. На места са се появили дупки, въпреки че някои участъци бяха затваряни няколко пъти за известния "ремонт на ремонта".

"Прави ми огромно впечатление, че трябва да внимаваш да не се спънеш и да си гледаш в краката", каза пешеходка.

"Абсолютно не е добре. То се вижда. Често го ремонтират. Има една такава специфична денивелация между двете нива на настилките, на които с количката се затруднявам. В релсите понякога пропадат гуми", коментира столичанин.

Само преди 4 години централната улица "Граф Игнатиев" беше основно ремонтирана за 25 млн. лв., след което на някои места последва ремонт. 

В писмена позиция от Столичната община обясниха, че "Гаранцията за извършените строителни дейности на ул. "Граф Игнатиев" е 8 години. Фирмата изпълнител за своя сметка възстановява компрометирани зони от настилката. "Ремонтни дейности ще се извършат за сметка на изпълнителя през летните месеци, в които трафикът е най-слаб".

Вижте повече в репортажа на Светослава Шикова.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR


1
1 rate up comment rate down comment 0
бг Тренера
преди 10 месеца