Елена Йончева: Гешев ми каза обезпокоителни неща за ситуацията в България

Партията и ЕНП години наред подкрепяха главния прокурор, изтъкна евродепутатът

13.06.2023 | 14:45 Редактор: Вяра Димова
Елена Йончева: Гешев ми каза обезпокоителни неща за ситуацията в България

Единственият български евродепутат - член на мониторинговата комисия в Европейския парламент за борбата с корупцията по високите етажи на властта - Елена Йончева, заяви, че е чула от Иван Гешев обезпокоителна информация за ситуацията в България. Според Йончева, има опит на ГЕРБ да запуши устата на главния прокурор.

"ГЕРБ и ЕНП години наред подкрепяха главния прокурор. Години наред! В момента, в който той започна да дава повече информация по разследване на различни дела, изведнъж се опитаха да му запушат устата. И си задавам въпроса "Защо?", изтъкна Йончева, цитирана от БНР.

Отстраненият вчера от длъжност с решение на Висшия съдебен съвет главен прокурор беше изслушан в мониторинговата комисия в Европейския парламент за борбата с корупцията по високите етажи на властта. Предполага се, че той е говорил за дела пряко свързани с лидера на ГЕРБ Бойко Борисов като "Барселонагейт" и кюлчетата.

Иван Гешев заяви, че очаква решението на Конституционния съд и указа на президента Румен Радев по повод отстраняването му от поста. Той отказа да говори пред журналисти в Страсбург и допълни, че каквото има да казва ще го каже в София. 

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)


1
0 rate up comment rate down comment 0
Нкш
преди 10 месеца
Чула а чак сага го казва Сигнализирай за неуместен коментар