14-ото издание на "Форум бременност и детско здраве" събра родители и специалисти

Стремим се хората да бъдат подготвени, каза организаторът Румяна Тасева

10.06.2023 | 19:05 Редактор: Вяра Димова

14-ото издание на "Форум бременност и детско здраве" се проведе днес. За пореден път организаторите от Puls.bg срещаха бъдещи и настоящи родители с водещи специалисти по майчино и детско здраве. Присъстващите получиха ценни практични съвети и се запознаха в дълбочина с детайлите около успешното родителство. 

"Това, което искаме да постигнем, е хората да се информират, да имат надеждна информация. Другото, което се стремим, е хората да бъдат подготвени, а когато човек разполага с повече информация за предстоящото за неизвестното напред, той е по-спокоен и по-адекватен", каза главният редактор на Puls.bg и организатор на форума Румяна Тасева.

В няколко панела форума разгледа в детайли периодите на бременност и отглеждането на детето. Специалисти от най-големите медицински заведения у нас дискутираха и презентираха най-важните съвети, които бъдещите и настоящите родители могат да приложат.

"Един такъв форум предполага майките да бъдат научени на много неща. Майките отвън имат възможност да видят какво да закупят, какви пеленки, какви кремчета, как да се погрижат за здравето си, какви храни, но всъщност майките много малко се сещат в забързаното ежедневие за това да обърнат внимание на емоционалната връзка – майката, бащата, майката детето, дори още във времето, когато жената е бременна", посочи Павлинка Герина от Алианса на българските акушери.

Сред гостите на форума бяха и няколко известни българи млади родители, които споделиха какво е да "родиш звезда" и какви са предимствата и недостатъците на споделеното с обществото родителство.

"Индивидуален подход, това е формулата. Раждайте деца, защото това е нашето бъдеще, но и детето осмисля живота ни, то е материален израз на нашата любов", допълни Тасева.

Вижте повече в репортажа. 

Снимка: Facebook