Вигенин: В документите по "Барселонагейт" има заличени числа и имена

Война между ГЕРБ и прокуратурата няма, коментира Деница Сачева

10.06.2023 | 14:06 Редактор: Вяра Димова

Според БСП има данни за престъпление, извършени от Бойко Борисов по делото "Барселонагейт". От левицата заявиха, че в документите с доказателства, голяма част от данните са заличени, според тях умишлено. От ГЕРБ пък ги разкритикуваха, че са провалили първия мандат за съставяне на правителство. 

В документите по "Барселонагейт" има заличени числа и имена, разкри в предаването "Опорни хора" зам.-председателят на Народното събрание Кристиан Вигенин. 

"Свиленски каза, че в копието, което е предоставено, са заличени имена и числа. За мен показва, че се прави целенасочен опит целият процес да бъде забавен", коментира Вигенин.

Според БСП данните за престъпление от страна на Бойко Борисов са налице, но остава неясно защо чак сега се показват тези документи.

"Данните за престъпления бяха налице още когато за първи път представихме това разследване. Да не би Нинова да е казала на Гешев да придвижи въпроса с "Барселонагейт"? Нинова ли беше тази, която е казвала да прикрива делото досега?, настоя още Вигенин.

Деница Сачева също потърси отговор защо прокуратурата реши да възобнови разследването по стари случаи, но според нея война между ГЕРБ и прокуратурата няма.

"Защо реши сега да извади делото за Добрев, това беше едно дело, което е прекратено. Няма война между прокуратурата и ГЕРБ", каза Сачева.

И беше категорична, че те няма да подкрепят падането на нито един депутатски имунитет, докато не се гарантира доверието в справедливостта в България. А дни след началото на редовния кабинет излязоха критики за партньорството между ГЕРБ и партиите на "Промяната" с ДПС.

Според Сачева те са направили всичко възможно, за да постигнат разбирателство с първия мандат, но оттеглянето на БСП е провалило този процес.  От БСП и "Има такъв народ" отрекоха да са водени разговори с тях за министерски постове с първия мандат.

"На мен не ми е известно да е имало такива разговори. В публичните разговори дори намеци не е имало", посочи Вигенин.

"Не е имало разговори в конкретика", добави Ивайло Вълчев от ИТН.

Партиите са на едно мнение, че обсъжданите конституционни промени трябва да бъдат добре обмислени и да не се правят в името на запазването на нечий интерес.

Предаването "Опорни хора" може да гледате тази вечер в ефира на Bulgaria ON AIR веднага след централните новини.