Борбената Кристин пристигна в Индия: Сърцето ѝ спирало няколко пъти по пътя

Наложила се е спешна операция за поставяне на устройство за поддържане на сърцето

07.06.2023 | 21:40 Редактор: Петя Кръстева
Борбената Кристин пристигна в Индия: Сърцето ѝ спирало няколко пъти по пътя

След няколко отменени полети, смяна на дати, самолети, екипаж, аварийно кацане и почти 20-часов полет малката Кристин, която има нужда от ново сърце, и семейството ѝ пристигнаха болницата в Индия. От Фондацията, организатор на събирането на средства за лечението ѝ, представиха актуална информация за състоянието на детето.

"По време на полета Кристин получи сърдечен арест, сърцето не работеше повече от 3 0мин, но благодарение на лекарите и Бог, както каза лекаря "she came back". Тук той ми каза: "Имаш два избора да се върнем към България или да продължим пътуването към Индия. И двете са еднакво рискови. Може да получи същия арест след 20 мин и да не може да я спасим". Просто поех риска. Нямах друг избор. След като кацнахме в Индия, в линейката на път за болницата, сърцето спира още 2 пъти. Има отоци по цялото тяло. Започнати бяха изследвания и веднага трябва да се постави устройство. Докато пиша тези редове, я смъкнаха в операционната. За пореден път показа колко е борбена", гласи публикация в социалните мрежи.

В публикацията се припомня, че се е наложила спешна операция за поставяне на устройство за поддръжка, наречено ЕCМО. По този начин сумата за лечението на Кристин значително се повишава - "докато е на това устройство, престоят в интензивен сектор е 2000 долара на ден, а за самата машина се плаща между 3 500 и 4 500 долара/дневно. 

"Състоянието ѝ се влоши рязко сутринта в деня на полета и нямаме друг избор. Знаете колко рисково беше транспортирането, и въпреки че сърцето спира няколко пъти - ние успяхме. Вие успяхте! Сега е под наблюдение. Следващите дни са важни, за да се проследи състоянието ѝ след поставянето на мембраната", пишат още те. 

Подкрепете бебе Кристин в борбата й с дарение с карта, PayPal, ApplePay, GooglePay, Revolut или по IBAN сметка:

Банка: Алианц Банк България
IBAN: BG30BUIN95611000705319
BIC: BUINBGSF
Получател: Фондация Павел Андреев
Основание: Дарение за Кристин Терзиева


3
0 rate up comment rate down comment 0
Емил
преди 9 месеца
Господ е добър,той ще и помогне! Сигнализирай за неуместен коментар
2
8 rate up comment rate down comment 0
За какво....
преди 9 месеца
За какво са тези безумни цени и то за бебе, колко скъп да е този апарат бе гадове кръвопийци! И накрая ще и присадят сърце от някое дете безследно изчезнало в Украйна... и всичко това е само за пари. Дано ви приседнат докато ядете мръсни изедници Сигнализирай за неуместен коментар
1
28 rate up comment rate down comment 1
Борислав
преди 9 месеца
Дано да се оправи детето,дано да има късмет,какво е видяло миличкото от живота.С помощта на БОГ ще оцелее. Сигнализирай за неуместен коментар