Борба за живот: Бебе Кристин има нужда от спешна операция и ново сърце

Семейството събира пари за операция в Индия

28.05.2023 | 14:20 Редактор: Елеонора Танева

Борба за живот и един зов за помощ. Бебе Кристин има нужда от ново сърце, за да живее и да се забавлява с другите деца.

В края на бременността на Иванжелина бил регистриран различен сърдечен ритъм на плода. Родена на термин, на втория ден от своя живот, Кристин получава първия си кардиогенен шок, със сърдечна честота от 280 удара в минута. Била е поставена на апаратна вентилация.

На петия ден от нейното раждане се обадили на родители ѝ, че я транспортират по спешност в Националната Кардиологична Болница. Многократни реанимационни действия, интубиране и екстубиране и в края на първия месец от нейния живот се прибират заедно вкъщи.

За съжаление не за дълго. На 13.12.2021 г. след обилно повръщане тя просто спряла да диша. Дълги часове прекарани пред реанимация и думите на един лекар - "Молете се да изкара нощта", но в крайна сметка тя успява. След радости и усмивки в началото на 2023 години съобщават на семейството ѝ, че Кристин има грип А. След като я приемат по спешност, по време на престоя ѝ в болницата последвал трети кардиогенен шок с честоти до 300 удара в минута. Следващите 2 месеца били постоянна борба за живот ѝ.

Един ден извикали на разговор двамата родители, а те чули: "Съжаляваме, но бъдещата прогноза е лоша, детето Ви няма да живее, ние не можем да направим нищо повече за нея, освен да я поддържаме, докато не намерите място, където да я транспортирате".

С това лечението, което се провежда тук в България, се изчерпва.

Но 2 месеца по-късно, макар и с влошаване на нейното общо здравословно състояние, Криси все още се бори за живота си. За съжаление сърцето ѝ не работи правилно и с всеки изминал ден нещата се влошават. В момента продължава да е в болница, на поддържащи медикаменти. 

Единственият шанс тя да живее е трансплантация на ново сърчице. 

За тези няколко месеца Кристин се бори и преживя много, а мечтите на родителите ѝ са толкова обикновени - да тича с другите деца, да се усмихва и да се радва на живота.

Семейството вече има оферта за операция на Кристин в Индия. Нужната сума е 700 000 лв.

Който иска може да помогне като дари тук или на: 

Банка: Алианц Банк България

IBAN: BG30BUIN95611000705319

BIC: BUINBGSF

Получател: Фондация Павел Андреев

Основание: Дарение за Кристин Терзиева

Вижте повече в репортажа на Алекс Христов.


3
0 rate up comment rate down comment 0
Мен
преди 10 месеца
А ти ,,Вий" дано това не те сполети в твоето семейство и да трябва да търсиш помощ за най скъпото си !!! Огледал си се в дрехите и украсата толкова си жалък !!! Запази си жалкия коментар !!! Браво ,че изглеждат толкова добре ..Все така да са и им пожелавам цялото щастие на света !!!!!!! Дано се оправи детето и да изкарват още човече от това което им е необходимо да обиколят света ,да си носят новите скъпи дрехи и да се радват *** живота !!!!! Сигнализирай за неуместен коментар
2
2 rate up comment rate down comment 0
Мен
преди 10 месеца
Милото дете !!! Бог да е с теб да се оправиш и мама и татко да бъдат много щастливи и горди родители ! Аз дарих за теб направете го и вие нека дадем шанс на това малко красиво същество !!! Стискам палци да се събере тази непосилна сума за родителите и да бъде живо и здраво да се радва на живота !!!!!нека бъдем хора в тези трудни времена !! Сигнализирай за неуместен коментар
1
0 rate up comment rate down comment 2
Вий
преди 10 месеца
ИСКАЙТЕ ОТ ТЕЗИ, КОИТО СА ВИ КУПИЛИ МАРКОВИТЕ ДРЕШКИ. НИЕ ПАРИ ЗА ЕЛХИЧКА НЯМАМЕ, ДОРИ З 1 бр. ТОПКА ОТ ВАШАТА УКРАСА.Г Сигнализирай за неуместен коментар