Проф. Хинков: Здравеопазването не трябва да има цвят, ще продължа започнатите проекти

"Надявам се да успеем", заяви новият министър на здравеопазването

06.06.2023 | 21:35 Редактор: Искра Ангелова
Проф. Хинков: Здравеопазването не трябва да има цвят, ще продължа започнатите проекти

Аз съм изключително щастлив, че човек като проф. Христо Хинков идва като редовен министър на здравеопазването. Бях се настроил, че мандатът на служебния кабинет ще бъде кратък. Оказа се доста по-дълъг, но страната има нужда от парламент. Проф. Хинков е човек с огромен административен опит. Аз дойдох на този пост като председател на Столичната лекарска колегия. Познавам всички колеги в София и съм убеден, че той ще се справи и ще направи подходящия екип. Това заяви служебният министър на здравеопазването д-р Асен Меджидиев, съобщиха от пресцентъра на здравното министерство.

"Това, което с проф. Хинков си говорихме и декларираме е, че е изключително важно да има приемственост и нашето здравеопазване да бъде надпартийно", допълни д-р Меджидиев, който връчи на новия министър отчет за свършеното през последните десет месеца и благодари на целия екип за съвместната работа.

"Абсолютно вярно е, че здравеопазването не трябва да има цвят, защото когато политиката се намеси в нещо, което е общочовешко, тогава нещата не вървят", посочи на свой ред новият министър на здравеопазването проф. Христо Хинков.

Той бе категоричен, че ще продължи работата по всичко започнато.

"Всички проекти, които са започнати от предишното ръководство, ще ги прегледам и ще завърша. Принципът е този - след като е започнат един проект, след като са вложени средства, пари и усилия, той трябва да бъде завършен, а не да бъде спрян. Винаги могат да се намерят аргументи един проект да бъде спрян и започнат наново, но аз съм против това", каза проф. Хинков.

"Искам да направя от Министерството на болестите, Министерство на здравето. Да се борим за профилактика, за промоция на здравето и мисля, че имам разбирането на финансовия министър. Така че се надявам да успеем", допълни той.

Снимка: Пресцентър на Министерството на здравеопазването