Служебният кабинет се отчете: Само успехи и нито един пропуск

Гълъб Донев посочи ръст в икономиката, подобряване на енергийната сигурност и повече инвестиции

05.06.2023 | 13:46 Редактор: Вяра Димова

Само успехи и нито един пропуск. Така служебният премиер обобщи свършеното от кабинета във втория му мандат - от 3 февруари до 5 юни. Отчетът беше кратък и нито един министър не взе думата.

"Ние върнахме центъра за вземане на решения – там, където е неговото място – в България. В последните дни всички говорят за държавата, мислете за хората – те са държавата. Мислете и не пречупвайте хората, този модел на отношения – вече не работи. Политическата арогантност е демоде и е безполезна", каза Донев.

Той отчете спад в инфлацията - от септември миналата година до март тази, тя е намаляла с 4,7%. "Прогнозата за май месец е инфлацията да бъде под 10%", каза служебният премиер.

Последните предсрочни парламентарни избори са минали спокойно и честно, отчете още Донев. "МВР се справи успешно с явлението "купуване на гласове". В хода на кампанията и в деня на изборите бяха получени общо 813 сигнала за нарушения на изборното законодателство и нарушаване на изборните права на гражданите", посочи той.

С 30% е нараснал миграционният натиск по границите за последните 6 месеца.

"Предотвратени са около 31 000 опита за незаконно преминаване на българската граница. През мандата си правителството полагаше постоянни усилия за противодействие на престъпността, опазване на обществения ред, превенция и преодоляване на последствията от природни бедствия", изтъкна Донев.

Служебният премиер отчете ръст в икономиката и подобряване на енергийната сигурност на страната - 15 пъти са нараснали инвестициите за първите три месеца на 2023 година. След два служебни кабинета, Гълъб Донев отбеляза, че остават около 24 часа на служебната власт да напусне "Дондуков" 1 и пожела успех на следващото редовно правителство.

Вижте повече в репортажа на Виктор Борисов.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)


1
1 rate up comment rate down comment 0
мдда
преди 10 месеца
Само успехи.... толкова успехи, че ни се отприщи стрескавица от тях! Сигнализирай за неуместен коментар