Денков: Някои министри от служебното правителство не са се справили със задачите си

"Няма никакъв шанс това правителство да работи, ако няма подкрепата на партиите в парламента", каза бъдещият премиер

05.06.2023 | 11:38 Редактор: Юлиан Христов
Денков: Някои министри от служебното правителство не са се справили със задачите си

Новият финансов министър ще изготви и внесе в най-бърз порядък нов бюджет. Това каза пред журналисти акад. Николай Денков, след като върна на президента изпълнен мандат за съставяне на правителство.

Той уточни, че вчера е провел разговор с Мария Габриел, на който присъствал и Асен Василев. На тази среща, освен бъдещите действия по Плана за възстановяване и устойчивост, е обсъден и бъдещият бюджет.

"Трябва да се изтегли този бюджет, в максимално кратки срокове да се изработи нов бюджет и той да отразява сегашната ситуация, защото ние работим с бюджет, приет при други обстоятелства", обясни акад. Денков.

По думите му новият финансов министър "трябва да си влезе в ролята" и да направи всичко необходимо, за да има цялата картина.

По отношение на работата на служебното правителство той обясни, че там където е установен напредък, политиката ще бъде продължена, но има и министри, които не са се справили със задачите си.

"Не е случайно, че ръководителите на партиите са зад мен, защото няма никакъв шанс това правителство да работи, ако няма подкрепата на партиите в парламента", каза Николай Денков и уточни, че очаква всяка партия, която подкрепя европейското развитие на България, да подкрепи правителството.

По отношение на специалните служби той обясни, че изтеклият запис от заседание на ръководството на "Продължаваме промяната" е изтълкуван превратно.

Той потвърди намерението началниците на службите да се избират съвместно от парламента и правителството.

"Тази конструкция работи добре, до момента, до който служебните правителства станат по-дълги от редовните", обясни той настоящото положение.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR


1
1 rate up comment rate down comment 1
Анонимен
преди 9 месеца
Превратно изтълкувано е единствено нелегитимното бъдещо правителство. Ако България беше нормална държава, хора , признали за подправен изборен резултат и обслужващи чужди държави и техните посолства, щяха да бъдат съдени, вместо да са в управлението. Сигнализирай за неуместен коментар