Николай Денков: Предстои ни финален разговор с Габриел, все още си нямаме доверие с ГЕРБ

"Разговорите с нея през цялото време вървят конструктивно", каза номинираният за премиер от ПП-ДБ

02.06.2023 | 09:17 Редактор: Искра Ангелова
Николай Денков: Предстои ни финален разговор с Габриел, все още си нямаме доверие с ГЕРБ

Изчакваме Мария Габриел, имаме още един финален разговор. Докато не се видим с нея, не мога да кажа какъв ще е дневният ред за днес. Вчера през всички национални съвети на партиите на нашата коалиция беше приет този състав, съставът беше този, които излезе в края на деня, и това е, което сме предложили. Това заяви номинираният за премиер от ПП-ДБ акад. Николай Денков.

"Нека да припомня, че този състав беше изваден в съвсем друга ситуация, още преди да е започнало връчването на мандатите. Беше поставен въпрос как би изглеждал един кабинет, тогава показахме това, което можехме да покажем като политическа сила. Сега говорим за търсене на състав, които да получи по-широка парламентарна подкрепа. Съставът е насочен към включване на повече експерти", добави той, цитиран от БГНЕС.

Според него съставът не е направен, за да бъде партиен, а да свърши работа.

Акад. Денков коментира, че с ГЕРБ все още си нямат доверие, но той смята, че може да има доверие на Габриел. "Разговорите с нея през цялото време вървят конструктивно, чуват се аргументите. Както ще видите съставът е консенсусен", уточни той.

Страхувате ли се от развитието на изкуствения интелект?

Не, човекът винаги ще го контролира и единствено ще ни бъде от полза.
27%
Да, има опасност да ни подчини и дори унищожи.
50%
Страхувам се единствено да не "открадне" работното ми място.
8%
Не ме интересува, имам далеч по-сериозни страхове и проблеми.
14%
Общо 2002 гласа

Снимка: Димитър Кьосемарлиев/ Bulgaria ON AIR


2
0 rate up comment rate down comment 0
Youri Slavkov
преди 9 месеца
Най-откровената мутренско-шарлатанска номинация е тази на Христо Хинков за министър на здравеопазването. По странен начин това съвпада с изпращане на писмото (INFR(2023)2038) от ЕК относно борбата с изпирането на пари. Срокът за отговор и предприемане на мерки е 2 месеца. Следва сезиране Съда на ЕС. The Charlatans имат съвсем кратко време за мислене. Сигнализирай за неуместен коментар
1
1 rate up comment rate down comment 0
падение
преди 9 месеца
А с кого си имате доверие, г-н Денков? С народа? Вашата партия от шмекери и далавераджии сами признаха колко доверие имат - 6-7 %! Как ще управлявате - с танкове ли? Затова ли известният войнолюбец Тагарев сте избрали за военен министър? Сигнализирай за неуместен коментар