Борисов: Не мога да се унижавам повече, от избори не ме е страх

ГЕРБ ще внесе в НС искане за купуване на машини за гласуване, в каквито се осъществява вота в САЩ

27.05.2023 | 17:53 Редактор: Елеонора Танева

Никакъв компромис не е да подкрепиш управление, което има за цел демонтаж на републиката. В това няма нищо отговорно и нищо демократично. Има огромна разлика между саможертвата и самоубийството. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов на пресконференцията с Мария Габриел. На нея стана ясно, че ГЕРБ-СДС замразяват преговорите за правителство с ПП-ДБ.

ГЕРБ ще внесе в НС искане за купуване на машини за гласуване, в каквито се осъществява вота в САЩ.

"Парламентът да вземе решение, поради изключителната важност да провеждаме честни избори, да няма флашки, фалшиви ала бала, не вярвам в това, но те си го говорят. Да купим същите машини, каквито са в САЩ. Приемаме, че там е най-голямата демокрация. И да проведем с тях машинно гласуване, с което да избегнем ала балата. Гласуваш на бюлетина, слагате на четеца, отчита автоматично и в 9:30 вечерта имаме резултати - прозрачно и честно", обоснова се Борисов.

Той беше категоричен, че по време на преговорите с ПП-ДБ не е бил поставян въпросът за неговия имунитет или на който и да било, "или някой да пази който и да било".

Борисов изрази възмущението си от желанието на "Продължаваме промяната", което вижда от записа, да завладеят държавата. 

"37 депутати искат цялата власт за себе си, считат че самостоятелно трябва да проведат война с всички на всички нива. Нямаше да им обърнем внимание на записите, ако в тях не прозираше начинът, по който искат да управляват държавата. На разговорите досега те бяха съвсем добри хора, нито за момент не съм си помислил, че това таят зад гърба ни. Да заменят един параван с друг, за да безчинстват", каза още Борисов. 

Той беше категоричен, че не сте страхува от нови избори.

"Вежди ми каза преди малко: "Докога ще се унижаваш, бе човек!". Така че или се вразумяват всички, това значи замразено, връщаме се на стъпките, които говорихме. Ще бъдат размразени, ако ние видим в тях истинско желание за експертно правителство, за кратко време да прекараме България през кризата", остави отворена вратичката за продължаване на преговорите Борисов. 

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)


3
1 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 10 месеца
Боце,престани да се бъркаш в неща, които не разбираш.Остави на Добрев, Атанасова, Сачева, Петкова, Биков и т.н. да противодействат на самозванците от ПП - Бойкикев и Гнома . На теб ти е време да си гледаш магнолията и внуците. Ти непрекъснато се бъркаш навсякъде, а Киро и Асен те стрелят с Урсулата и посолството на САЩ. Имаш доверието на ЕНП - като искаш да помагаш, там поискай помощ, а не чрез коалиране с ПП.Те са хора авантюристи, ще те излъжат и искат да сменят на дясната писта ГЕРБ с ПП+ДБ. Сигнализирай за неуместен коментар
2
2 rate up comment rate down comment 2
Прокуратура БГ
преди 10 месеца
А трябва да те е страх..! Не се знае какво ще стане след като си подадеш оставката от този Парламент. Сигнализирай за неуместен коментар
1
5 rate up comment rate down comment 2
политическа корупция
преди 10 месеца
Готви се ПРОДАЖБА на държавните интереси! Няма Такава Държава! Ходим на избори, а кабинетите и службите ги редят в "посолството"! Ето затова сме най-бедната страна в Европа! И най-корумпираната! Сигнализирай за неуместен коментар