Борисов: С Кирил Петков щяхме да сме двамата премиери, ако това беше коалиция

Наричам го отговорно поведение, загърбихме егото, за да преодолеем хаоса и кризата, заяви лидерът на ГЕРБ

23.05.2023 | 16:16 Редактор: Елеонора Танева
Борисов: С Кирил Петков щяхме да сме двамата премиери, ако това беше коалиция

Това не е коалиция, ако беше, с Кирил Петков щяхме да сме двамата премиери. Това каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов във връзка с новата форма за управление, за която се договориха с ПП-ДБ.

"Поздравявам лидерите на "Да, България" и на "Продължаваме промяната". Съветвам ги да четата сайтове и да не гледат телевизии. Тези, които биха казали нещо срещу такова правителство, работят срещу цялата политическа система", заяви Борисов.

Той беше категоричен, че не знае имена на министри, те зависят от акад. Денков и Мария Габриел.

"Наричам го отговорно поведение на диаметрално противоположни като омраза партии, в същото време със 100% еднакви програми. Това дава възможност като се загърби егото, да се преодолее хаосът и кризата", допълни Борисов.

Той допълни, че Мария Габриел има 100% правата да прави компромиси, но да има правителство: "От вчера има яростни атаки - това е отговорност, а не коалиция! Евала на момчетата, че правят това, което правим и ние".

Лидерът на ГЕРБ допълни, че на 10 юни свършват парите за заплатите и пенсиите в държавата. 

"Юни месец нямаме държава. Затова настоях аз Асен Василев да е министър на финансите, за да може това, което е планирал, да го направи. Веднага трябва бюджет, да се довърши съдебната реформа, законите на Крум - за месец, два. Като се случат 3-4 хубави неща, пак да отидем на избори, пак да се мразим, то няма да ни мине, ние няма да се заобичаме", каза още лидерът на ГЕРБ.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)


1
0 rate up comment rate down comment 0
Анонимен
преди 10 месеца
Смях в залата.Тези лъжи ги лансира те на избирателите на ГЕРБ. Който няма адекватна преценка и не разбира, че това няма как да не е коалиция, нека вярва на глупостите. Сигнализирай за неуместен коментар