Костадинов: На следващи избори ще сме първи, от страх сформираха коалиция

"Това е политическа измяна, но не ни изненада", каза лидерът на "Възраждане"

23.05.2023 | 12:30 Редактор: Искра Ангелова
Костадинов: На следващи избори ще сме първи, от страх сформираха коалиция

Безпрецедентна ситуация. Така лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов описа решението на ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ за ротационно правителство на нарочна пресконференция във Варна.

"Тези партии градяха своята политика на взаимното отричане, а сега правят общо правителство, независимо че са го кръстили ротационно. Точно преди 10 години това направи "Атака", допълни Костадинов.

"Това е политическа измяна, но не ни изненада, защото от години тези партии работят за чужди интереси. Това е американско правителство", каза още той.

"Страхът от "Възраждане" ги накара да сформират коалиция. Това е лошо за България, но добро за "Възраждане", защото на следващите избори ще бъдем първа политическа формация", подчерта лидерът на "Възраждане".

"Това е американски кабинет. Те ще изкарат "Булгартрансгаз" от забранителния списък за приватизация, за да бъде дадена компанията на американци. Ще направят всичко, за да задлъжнее още повече нашата страна. Ще ни вкарат в дългова спирала. Ще доунищожат армията ни. Ще ни оставят без изтребители", твърди Костадинов, цитиран от "Фокус".

"В България има две партии - "Възраждане" и останалите. Това правителство няма да изкара дълго. Това ще е марионетен кабинет. Ще пускат постоянно доноси един срещу друг", прогнозира той.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев/ Bulgaria ON AIR