Над 500 деца показаха гимнастически умения в Ямбол, Радев им раздаде награди

Без физическо и духовно развитие на младите хора у нас трудно ще постигнем амбициозни национални цели, смята президентът

20.05.2023 | 14:52 Редактор: Петя Кръстева
Над 500 деца показаха гимнастически умения в Ямбол, Радев им раздаде награди

Без посветеност на мисията за пълноценното физическо и духовно развитие на младите хора в България трудно ще постигнем амбициозни национални цели и напредък на нацията. Това заяви президентът Румен Радев в приветствието си към деца и младежи, участващи в Националния турнир по утринна гимнастика "Ямбол 23" и в "Президентския тест" за насърчаване на активния и здравословен начин на живот на младите хора, който е част от инициативата "Спортувай с президента". 
 
Над 500 деца от цялата страна представиха гимнастически съчетания в Линейния парк "Тунджа" пред жури, включващо заслужили български спортисти, треньори и преподаватели: Милена Търничкова, Нешка Робева, Маргарита Моллова, Марина Петрова, Тотка Тодорова и Иван Трифонов. Децата взеха участие и в теста на президентската инициатива, в който демонстрираха физическите си способности в няколко различни дисциплини.


 
Турнирът в Ямбол се провежда за втора поредна година и се организира от местната власт. Румен Радев поздрави ръководството за положените усилия младите хора да растат по-здрави, силни, смели и достойни бъдещи граждани на България, готови да преодоляват всякакви предизвикателства. По думите на държавния глава състезанието се превръща в двигател за завръщане на утринната гимнастика в училищата. 

Сред гостите на спортните прояви беше и министърът на младежта и спорта Весела Лечева. Десислава Илиева, председател на федерация "Спорт за всички" връчи на президента плакет за приноса му в развитието и насърчаването на спорта сред младите хора.

Държавният глава връчи първа награда в турнира по утринна гимнастика в първа дивизия за ученици от първи до четвърти клас на начално училище "Св. св. Кирил и Методий", Ямбол.

Снимка: Президентство на Република България