Президентът се обяви за изграждането на съвременна спортна инфраструктура

Румен Радев присъства на откриването на многофункционалната спортна зала "Арена Бургас"

18.05.2023 | 20:25 Редактор: Тодор Петров
Президентът се обяви за изграждането на съвременна спортна инфраструктура

"Изграждането на съвременна спортна инфраструктура е от ключово значение за развитието ни като нация, не само за постигането на високо спортно майсторство, но най-вече за насърчаването на масовия спорт, за подобряване на здравето и за духовното и физическо развитие на младите хора в България", заяви президентът Румен Радев по време на тържественото откриване на многофункционалната спортна зала "Арена Бургас". 

В събитието участваха министърът на младежта и спорта Весела Лечева, министърът на регионалното развитие и благоустройството Иван Шишков, областният управител на Бургас Мария Нейкова и кметът на града Димитър Николов. 

Държавният глава открои приноса на няколко правителства, довели до изграждането на дългоочакваната спортна зала в Бургас, включително и на министъра на младежта и спорта Весела Лечева и на министъра на регионалното развитие и благоустройството Иван Шишков. Президентът поздрави ръководството на община Бургас за високите амбиции за развитието на града и успешната съвместна работа с всички институции.

"Това е огромен успех за бъдещето на Бургас", каза още Румен Радев.

Снимка: БГНЕС