Сарафов се страхува от Гешев: Знам методите му на действие, искам още сега лична охрана

Точката на кипене е стигната, заяви заместник-главният прокурор

15.05.2023 | 15:34 Редактор: Елеонора Танева

Заместникът на главния прокурор - Борислав Сарафов, заяви, че се страхува за живота си. А този риск идвал именно от Иван Гешев.

"Познавам Иван Гешев и методите му на действие, страхувам се за живота си и настоявам за охрана, за да не бъда убит като прокурор Колев преди 20 г. Познавам г-н Гешев, затова моля правосъдният министър още днес да ми назначи охрана", призова Борислав Сарафов.

Той обяви главния прокурор за "негоден да изпълнява задълженията си". 

"Г-н Гешев, Вие далеч надминахме Вашия идол г-н Филчев", обърна се към началника си Сарафов.

По думите му Иван Гешев е превърнал кабинета си в "хан за ромските барони".

"Няма да правя театър, тази роля отива на г-н Гешев. Ще се придържам към морала и професионалната етика. Ние вадим пред обществото кирливите си мръсни гащи и ги развяваме. Очевидно точката на търпимост е стигнала до там, че е необходим дълбок катарзис, за да се отреже гнилото и прокуратурата най-сетне да заработи в полза на обществото", заяви Сарафов.

Той уточни, че не крие лоши чувства към "г-н Гешев". Обясни, че Гешев ползвал като лична резиденция база на прокуратурата на Боровец. 

"Тази къща към момента е служебна почивна база на прокуратурата на Република България. За съжаление до нея няма достъп никой от магистратите, Гешев я приватизира за собствено ползване, а служителите от базата на прокуратурата, чиито заплати се плащат от бюджета на прокуратурата, той използва като свои лични слуги", добави Сарафов.

По думите му Гешев е дал заявка за политическа кариера. очаква ВСС да поиска оставката на главния прокурор.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)