Борисов за Гешев: Само аз съм му виновен, нямам къща в Барселона

"Още повече сме убедени, че трябва да се направи правителство", изтъкна лидерът на ГЕРБ

15.05.2023 | 11:35 Редактор: Тодор Петров

 "Не чух Румен Радев, не чух Атанас Атанасов, не чух Асен Василев, не чух БСП, не чух ДПС, не чух ИТН. Само аз съм му виновен. От каква позиция ще му предложа посланически пост", обяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов след днешния откровен брифинг на главния прокурор Иван Гешев.

"Нито съм говорил, нито съм се чувал с прокурор. Обадих се само на Гешев да изразя съчувствие към него и семейството му. Не съм в позиция да предлагам посланически постове, които се одобряват от държавния глава. На нито един прокурор и съдия не съм се обаждал. Не съм изпращал съобщения", категоричен бе бившият премиер.

"Аз още повече съм убеден, че законите, които казахме, че трябва да бъдат приети, ще бъдат приети. Убеден съм, че има сили, които като видят, че може да се състави правителство, започват да действат. Две или три години се иска оставката на Гешев. Когато госпожа Габриел го каза, ние станахме лоши. Вашите опорки, че някой ни покрива, се оказаха грешни", заяви Борисов.

"Колко години мъкнат това с Барселона? Аз къща там нямам. Още повече сме убедени, че трябва да се направи правителство. Махането на Гешев става от Висшия съдебен съвет. Аз с никого не съм разговарял. На никого не съм давал указания. Защо не каза нищо за Румен Радев или за Христо Иванов. Не каза за никого. Каза само моето име. Аз влияние от ареста ли имам? Това влияние е заслужено с избори", настоя лидерът на ГЕРБ.

"И повторен арест не ме плаши. Ние чакаме самия Гешев, който каза, че до седмици ще има решения по дела. Каквото си преценят, това да решават. Ние ще се опитаме да направим правителство и реформа. Казали сме същото, което всички останали", обяви още той.
 


3
1 rate up comment rate down comment 1
А пък
преди 11 месеца
Боко тиквата отдавна трябваше да е в затвора .. и какво правим. Саминсинго нахакваме като толерираме мутри и крадци. Те затова сащ, и Англия, а и останалите държави ни го нахакват. Сами сме си виновни Сигнализирай за неуместен коментар
2
4 rate up comment rate down comment 1
Анализатор
преди 11 месеца
Боко,свърши за теб хубавото време. Задават се градоносни облаци откъм Испания!Ще плащаш с лехвите заграбеното от кроткият ни и хрисим народ. Сигнализирай за неуместен коментар
1
4 rate up comment rate down comment 0
Youri Slavkov
преди 11 месеца
Методът на тоталното отрицание и непризнаване не е изобретен от нашенеца Борисов. Това датира още от времето на големите мафиоти Ал Капоне, Лъки Лучано и Вито Дженовезе: На нито един прокурор или съдия не съм се обаждал. Никакви листчета не съм пращал и никакви предупреждения не съм изпращал. На никого указания не съм давал. Сигнализирай за неуместен коментар