ПП-ДБ отсвири срещата с Мария Габриел, ГЕРБ-СДС видя демонстрация на неуважение

Не се появиха представители на ПП-ДБ на насрочената среща

11.05.2023 | 10:24 Редактор: Тодор Петров

Не се появиха представители на "Продължаваме промяната - Демократична България" на насрочената от ГЕРБ-СДС за днес в 10 ч. среща за разговори за редовен кабинет.

Председателят на ПГ на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова заяви, че е демонстрирано несериозно и неуважително отношение на коалицията, която, по думите ѝ, се е превърнала в "Няма пък".

Днес Мария Габриел, кандидатът за министър-председател на ГЕРБ-СДС, трябваше да се срещне с първо с ПГ на ПП-ДБ в 10:00 ч. за разговори. Тъй като лидерите на ПП са извън страната, то представител от коалицията не се появи. Още снощи стана ясно, че ще има проблем със срещата, тъй като лидерите на ПП Асен Василев и Кирил Петков не са в София. Двамата участват в Трансатлантическия отбранителен форум, който се провежда в Прага от 10 до 12 май. Заради това от ПП настояха срещата да се проведе в петък.

По-рано днес акад. Николай Денков коментира, че задължително трябва да присъстват партийните лидери, в противен случай срещата не е истинска.

"Тук говорим за обсъждане на една бъдеща конструкция за правителство, която Мария Габриел би трябвало да ни представи. Редно е разговорите да бъдат лице в лице", изтъкна той.


2
0 rate up comment rate down comment 0
Ale ale
преди 1 година
Брутална демонстрация на неуважение, потресаващо е! Сигнализирай за неуместен коментар
1
0 rate up comment rate down comment 0
Златко
преди 1 година
и те не знаят какво да правят и затова решават нищо да не правят Сигнализирай за неуместен коментар