Мария Габриел: Първо ще освободим Иван Гешев от поста му

Кандидат-премиерът очерта приоритетите си

11.05.2023 | 09:25 Редактор: Вяра Димова
Мария Габриел: Първо ще освободим Иван Гешев от поста му

Ще бъде внесено искане за освобождаване на Иван Гешев поради уронване на престижа на съдебната власт. Това ще е първото, което ще направи министърът на правосъдието в моето правителство.

Това заяви номинираната за премиер Мария Габриел в зала "Изток" на Народното събрание, където дойде заедно с председателя на парламентарната група на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова.

"Искаме България, която ясно отстоява своето място в ЕС и НАТО и решение на кризите и терзанията на българските граждани, изправям се с чувство на гордост и скромност, вие ме познавате", изтъкна тя. 

"Ключовата дума на днешните срещи е "диалог между групите", в краткосрочен и средносрочен план - "диалог по приоритети". За да изпълним приоритетите, имаме нужда от работещо правителство", добави Габриел.

"Посланието ми е да работим заедно с българска стратегия на трите ААА - амбиция, авторитет, ангажимент", подчерта кандидат-премиерът на ГЕРБ-СДС.

"За мен е чест да споделя основните приоритети, които виждаме и които са цели за страната. На първо място - план за изход от политическата криза и работещо правителство, нормализация на работата на институциите. Второ - стабилизиране на публичните финанси и приемане на бюджета. Трето - правосъдна реформа, приемане на основните закони - механизъм за разследване на главния прокурор, реформи в КПКОНПИ и нейното разделяне на комисия с разследващи функции и комисия по отнемане на незаконно придобито имущество", подчерта Габриел, цитирана от БНР.

Тя посочи, че приоритет ще бъде и справяне с инфлацията, и ръста на цените, както и приемане на България в Еврозоната.

Снимка: БГНЕС


1
3 rate up comment rate down comment 0
лъжи и манипулации
преди 11 месеца
По какъв закон изпълнителната власт ще ОСВОБОДИ главния прокурор от заеманата длъжност? Още преди да има кабинет се започва с лъжи и манипулации! Сигнализирай за неуместен коментар