Радев: Важно е да има редовно правителство и парламентът да приеме важните закони

"Тези, които взимат решения, трябва да разберат, че военнослужещите са във фокуса на вниманието", заяви президентът

06.05.2023 | 13:07 Редактор: Юлиан Христов
Радев: Важно е да има редовно правителство и парламентът да приеме важните закони

Провеждането на днешния парад на Въоръжените сили на България беше изключително важно, за да могат тези, които взимат решения, да видят нашите военнослужещи и да разберат, че те са във фокуса на модернизацията и на придобиването на бойни способности.

Това заяви президентът и върховен главнокомандващ пред журналисти днес, след като се включи в честванията за 6 май - Ден на храбростта и празник на Българската армия в столицата.

И като командир в Българската армия, и като президент винаги съм настоявал за модернизация, каза държавният глава, съобщават от прессекретариата на президентството. Той подчерта още, че този всеобхватен и непрекъснат процес не приключва с обществени поръчки и доставяне на техника.

В отговор на въпрос президентът Радев посочи, че е важно съставянето на редовно правителство, както и парламентът да изпълни задачите си, свързани с приемането на ключови за страната закони и на държавния бюджет.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)


1
0 rate up comment rate down comment 0
Енчо Дянков
преди 11 месеца
Толкова нагъл коментар, от незаконния президент, за незаконното народно събрание и незаконните депутати. Голям *** трябва да си за са излезеш и да ръсиш глупости,А ДА НЕ КАЖЕШ ЕДНА ДУМИЧКА ЗА ВСЕКИДНЕВНИЯ ГЕНОЦИД НА НАТОВСКИТЕ САМОЛЕТИ НАД БЪЛГ. НАРОД И ПРИРОДА! Сигнализирай за неуместен коментар