Костадинов: Готови сме със състав на кабинет, не сме отказвали тази отговорност

Според лидера на "Възраждане" обаче партията няма да получи мандат

03.05.2023 | 13:17 Редактор: Михаела Димитрова
Костадинов: Готови сме със състав на кабинет, не сме отказвали тази отговорност

Ние никога не сме отказвали тази отговорност и сме готови със състав на кабинет. Това каза лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов в кулоарите на парламента на въпрос дали партията е готова да получи третия проучвателен мандат за съставяне на кабинет.

"Аз съм сигурен обаче, че мандат няма да получим, защото "Възраждане" е единствената политическа сила в България, която е извън вашингтонския консенсус“, добави той.

Костадинов отново каза, че единственият кабинет, който "Възраждане" ще подкрепи, е с техен собствен мандат. Той посочи, че няма как неговата партия да подкрепи мандат на ГЕРБ-СДС, но при покана ще отиде на разговори с формацията. Според Костадинов "Продължаваме Промяната - Демократична България" в създалата се ситуация нямат полезен ход.

Костадинов подчерта, че неговата партия ще говори с всеки, който я покани, пояснява БТА.

След като от ПП-ДБ представиха свой проектокабинет и заявиха, че по персоналния състав няма да преговарят с ГЕРБ-СДС, лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов заяви пред журналисти в парламента, че повече темата за участие на ГЕРБ в кабинет на ПП-ДБ няма да се повдига. Съпредседателят на "Продължаваме промяната" Асен Василев посочи пред медиите в Народното събрание, че ако се стигне до втори мандат, формацията ще говори с всички политически сили за подкрепа.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)