Борисов: Няма по-подготвен премиер от мен, Кирил и Асен да се отдръпнат

Лидерът на ГЕРБ беше категоричен, че бъдещо правителство трябва да има министри на ГЕРБ-СДС

28.04.2023 | 10:08 Редактор: Елеонора Танева
Борисов: Няма по-подготвен премиер от мен, Кирил и Асен да се отдръпнат

Колегите от ПП-ДБ виждат, че по-подготвен премиер от мен няма, но аз се отдръпнах, за да има шанс за правителство.  И Кирил, и Асен трябва да се отдръпнат, за да се направи програмен, експертен кабинет и той да управлява 4 години. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов на влизане в парламента.

"Ако считаме, че финансите на държавата са в добро финансово състояние, и този, който го е причинил, трябва да бъде награден и да е министър - тема на разговор е. Ако считаме, че Атанасов, с всички служби на МВР, БОП, "Гранична полиция", "Вътрешна сигурност", плюс службите, ДАНС, цивилно, военно разузнаване при Кирил Петков - това е абсолютно неприемливо за нас", каза още Борисов. 

Той беше категоричен, че в едно бъдещо правителство трябва да има министри на ГЕРБ-СДС.

"Ако те участват в правителство, ние ще предложим знакови наши фигури - Томислав Дончев, Делян Добрев", даде пример Борисов.

Посочи и какво ще стане, ако ПП-ДБ не са склонни на компромис: "Ще продължим да работим по програмата и ще направим добро за страната - поне да извадим възможността служебното правителство да се гърчи без парламент да прави бюджет".

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)