Домакинствата на парно в София могат да следят в реално време потреблението си

Новата услуга позволява на клиентите да проследяват и сравняват месечното, и годишно потребление

24.04.2023 | 16:16 Редактор: Вяра Димова
Домакинствата на парно в София могат да следят в реално време потреблението си

Домакинствата на парно в София вече могат да проследят в реално време потреблението на топлинна енергия в етажната собственост, в която е имота им, съобщават от "Топлофикация София". 

За целта клиентът трябва да е регистриран в "Моят портал", така те ще могат и да получат данни за фактурираната енергия и годишно изравняване при тези, които са на прогнозен отчет.

Услугата даваща възможност за мониторинг, ще бъде достъпна за всички потребителите, захранвани от ТР "София" и ТР "София Изток" и част от ТР "Земляне". Абонатните станции в тези райони вече са присъединени към системата за управление и наблюдение SCADA, по която "Топлофикация София" работи активно през последните 3 години.

Ползвайки новата функционалност клиентите ще могат да конфигурират предоставяните данни за имотите регистрирани в профила им в "Моят портал", съобразно избрани от тях критерии, да проследяват и сравняват месечното и годишно потребление, както и да изтеглят избраната информация в табличен вид на собствено електронно устройство.

Снимка: БГНЕС