ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ с общи виждания за бюджета, разминават се кой трябва да го внесе

"Еврозоната ни е приоритет", каза Деница Сачева

19.04.2023 | 14:43 Редактор: Михаела Димитрова
ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ с общи виждания за бюджета, разминават се кой трябва да го внесе

Бюджет трябва да бъде внесен от редовното правителство, обединени сме, че не трябва да има увеличение на данъците. Това каза Деница Сачева от ГЕРБ-СДС след срещата с "Продължаваме промяната - Демократична България".

"Стигнахме до няколко общи виждания - да се запази балансирана, финансова политика, която да направи така, че да няма необходимост от лишаване на разходи, ще поискаме от МФ точни разчети, както и среща с тях, за да може да сформираме по-конкретно политическите решения. Еврозоната ни е приоритет, както и 3% дефицит", обясни още Сачева.

"Това са параметри, около които сме се обединили, трябва да работим върху проектобюджет, внесен от служебния кабинет”, заяви Асен Василев от "Продължаваме промяната - Демократична България", цитиран от БГНЕС

"Това са параметрите на бюджет, които бихме подкрепили, но имаме разлика във виждането, че е най-добре редовно правителство да внесе бюджет. Ние смятаме, че трябва бюджет да бъде внесен от редовно правителство, а "Продължаваме промяната - Демократична България" от служебния - тук е различието между нас”, коментира Томислав Дончев от ГЕРБ-СДС.

Снимка: БГНЕС