Подвеждаща промоция за изследване в медицинска лаборатория

Ако видите нередност, подайте сигнал и пратете снимки в HelpBook

19.04.2023 | 18:08 Редактор: Анисия Иванова
Подвеждаща промоция за изследване в медицинска лаборатория

В платформата на Helpbook.info получихме сигнал от гражданин за некоректна промоция от страна на известна медицинска лаборатория. Ето какво пише вашият потребител: "От лаборатория е обявен промоционален пакет за изследване на гърлено-носен секрет и витамин В12. В обявените условия е указано да се изтегли талонът от страницата на сайта им. В него пише, че данните се попълват собственоръчно от пациента. В лабораториите обаче изискват печат и подпис от личния лекар. Това никъде не е обявено в промоционалния пакет, нито има такъв ред в талона, който да указва, че трябва подпис и печат от личен лекар.

Така пациентът е умишлено заблуден и отивайки без измисленото допълнително изискване плаща пълната цена, за да не губи излишно време да търси подпис и печат от личния лекар и отново да се връща в лабораторията. По телефона от централния офис на "Рамус" ми обясниха, че наистина такова е изискването, но не можаха да ми отговорят защо това условие го няма нито в обявата за промоционалния пакет, нито в талона. Промоционалният пакет е обявен за три месеца, но никъде не е отбелязана нито начална, нито крайна дата на промоцията. Надявам се на бързо съдействие от ваша страна, за да не изпадат в затруднение и да не бъдат подвеждани повече клиенти на лабораторията", завършва сигналът.

Ако видите нередност, проблем, с който се сблъсквате всеки ден и искате да подадете сигнал - направете го онлайн в HelpBook.info! Платформата на Investor Media Group ще ви даде възможност не само да придадете гласност на проблема, но и да изпратите сигнал до отговорните институции.

Снимка: HelpBook