Питане: Кой следи за качеството на фермерското мляко в магазините?

Подайте сигнал в HelpBook, ако видите нередност

11.04.2023 | 15:17 Редактор: Анисия Иванова
Питане: Кой следи за качеството на фермерското мляко в магазините?

В платформата на Helpbook.info продължават да пристигат сигнали за незаконна търговия с хранителни стоки, насочени към БАБХ, за които можем да кажем, че реагират светкавично.

"В частен магазин за хранителни стоки в кв. Горубляне (зад църквата) - на кръстовището на ул. "Петър Дипларов" и ул. "Лазар Плачков", се продава прясно мляко собствено производство, което до преди 2 месеца някъде беше с приемливо (даже добро качество), но след настъпилото масово увеличение на цените млякото стана много рядко и с ниска масленост. Предполагам, че са започнали прекалено много да го оводняват. На въпроса ми: Колко трябва да е маслеността, не получих отговор, а и никъде няма написано какво е качеството на продаваното мляко. Моля за вашата намеса, тази информация да бъде публично оповестена и контролирана“, пише в сигнал до платформата ни.

В случай, че забележите около мястото, където живеете или преминавате нередности от всякакъв характер, можете да подадете сигнал в платформата на Helpbook.info. Ще е от полза да направите снимки и да отбележете точното местоположение или района на нарушението. Не се колебайте да подадете сигнал - направете го онлайн в HelpBook.info.

Платформата на Investor Media Group ще ви даде възможност не само да придадете гласност на проблема, но и да изпратите сигнал до отговорните институции.

Снимка: Pixabay