Борисов изненада: Готов е на коалиция с "Продължаваме промяната", но с Лорер начело

ГЕРБ е готова да загуби гласове на вота, но няма да отстъпи от позицията си за Украйна, заяви лидерът на партията

30.03.2023 | 19:45 Редактор: Вяра Димова
Борисов изненада: Готов е на коалиция с

Борисов изненадващо заяви с кого от "Продължаваме промяната" би направил коалиция. 

"В "Продължаваме промяната" има един прекрасен човек - Лорер. Ние искаме той да вземе тая пария, че да направим коалиция. Той не ще. Един ден ще го направим с Лорер", каза лидерът на ГЕРБ по време на закриването на предизборната кампания на партията, което беше във Варна.

Лидерът на ГЕРБ посочи, че това е била най-лесната кампания.

"Аз не агитирам, само казвам - който иска да му бъркат в джоба - гласувайте за "Продължаваме промяната", за "Да, България". Да продължават да изнасят оръжие и да дават огромни пари на комисионери и да генерират корупция. Вместо държавата България с държавата Украйна през резерва да даде оръжие, за да спрем Путин...", коментира Борисов противоречията между Корнелия Нинова и Кирил Петков по темата. 

Борисов подчерта, че категоричната подкрепа към Украйна не значи приемане на контрабандата от там, особено на зърно и млечни продукти.

"Ние също сме за мир, за незабавно регулиране на този ужасен кървав конфликт, но това не минава през загубата на войната в Украйна. Дори това да ни струва минимум 10%. Каквото и да стане, ние ще стоим до край на тая позиция. Смисълът да съществува ГЕРБ е европейско развитие и евроатлантическо развитие на България. Няма смисъл заради проценти да загубим нашата ориентация. Това е правилният път. Днес може да е рисков и опасен, но ще е най-добрата инвестиция, която правим в бъдещето - да застанем на страната на белия демократичен свят", категоричен бе той, цитиран от "24 часа".

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)


1
0 rate up comment rate down comment 0
Разбрах
преди 11 месеца
Борисов иска да каже две неща:1.За ГЕРБ няма нищо по важно от Украйна.2.В името на Украйна ще се коалира и с ДБ и ПП, които обвинява за състоянието на България и които ни "бъркат в джоба".Защо, след като сте толкова почтени, ще се събирате с ПП и ДБ? За да ни "бъркате в джоба" заедно ли? Сигнализирай за неуместен коментар