Министър Стоянов: Конкуренцията ще доведе до регулация на пазара

ЦКС ще разпространява продукция на "Ел Би Булгарикум"

30.03.2023 | 13:02 Редактор: Петя Кръстева
Министър Стоянов: Конкуренцията ще доведе до регулация на пазара

Правителството пое инициатива за овладяване на цените на храните - това е и една от тях - чрез държавното дружество "Ел Би Булгарикум" да покажем, че може да има качествени продукти, които да спазват всички правила на производството. Това заяви служебният министър на икономиката Никола Стоянов, който присъства на подписването на споразумение между "Ел Би Булгарикум" и Централния кооперативен съюз (ЦКС).

Чрез магазините на ЦКС в цялата страна продуктите на държавната компания ще бъдат достъпни за гражданите в по-отдалечените населени места.

"Използват се само българска суровина български закваски, дружеството отговаря за съхранението на всички български закваски. Така могат качествени продукти да достигат до българските граждани", каза още Стоянов, цитиран от БГНЕС.

"Питаха ме дали Законът за надценките не е замесен в пазара и аз казах - да. Пазарът е намесен, ще гледаме тази намеса да е минимална. Това е една пазарна стъпка, чрез конкуренция да го задвижим и се надявам това да е една хвърлена ръкавица към всички останали търговци. Много пъти съм казвал, конкуренцията е това, което ще доведе до регулация на пазара", коментира министърът.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR