Силният вятър блокира движението на някои влакове

Фериботът в Белослав не работи временно

28.03.2023 | 11:36 Редактор: Искра Ангелова
Силният вятър блокира движението на някои влакове

Обявен е оранжев код за силен вятър в 8 области в Северозападна и Централна България. А влакове в Пловдив спряха заради паднали дървета. В града под тепетата и Пазарджик поривите могат да достигнат над 100 километра в час, а в Сливен вече надвишават 80 км/ч.

В сайта на БДЖ е посочено, че пътническите влакове Карлово - Пловдив и Пловдив - Панагюрище престояват на гара Филипово заради провиснали и паднали клони върху железния път.

А влакът, който трябва да тръгне от Панагюрище за Пловдив, е спрян. Фериботът в Белослав не работи временно заради силен вятър, съобщава на официалния си сайт общинската фирма "Белфери" в града. Белослав е разположен на двата бряга на плавателния канал Варна - Девня, а връзката между двете части на града се осъществява чрез фериботния кораб "Белослав", чието движение е спряно тази сутрин до подобряване на метеорологичните условия. Поривите на вятъра са между 18 и 19 метра в секунда.

А от съобщение на ПСС стана ясно, че условията в планините са лоши. Навсякъде духа силен вятър, а във високите части - бурен. На много места има нова снежна покривка от около 10 см.

Във високите части на планините има мъгла.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев/ Bulgaria ON AIR