Опасно време! Обявен е оранжев код за силен вятър в 8 области

Максималните температури ще бъдат от 14 до 21 градуса

28.03.2023 | 06:57 Редактор: Тодор Петров

Обявен е оранжев код за силен вятър в 8 области в Северозападна и Централна България. Скоростта му ще достига до 30-32 метра в секунда. Това са Видинска, Монтанска, Врачанска, Плевенска, Ловешка, Пазарджишка, Пловдивска и Сливенска област. 

За останалата част от страната е обявен жълт код за силен вятър с пориви до 20-24 м/с. От вятъра и бурята има нанесени щети в Пловдив и Пазарджик. В Пловдив бурята изкорени дървета, има паднали клони и ламарини от гаражи. Изолацията на жилищен блок в район "Тракия" се е стоварила върху детска градина. 

В Пазарджик са подадени 8 сигнала за паднали дървета и отнесени покривни конструкции след разразилата се снощи буря. Силен вятър имаше тази нощ и в София.

Минималните температури в страната ще бъдат от 2 до 8 градуса. Значителна облачност ще има над западните и източните райони, следобед ще превали в Западна България и Добруджа. Максималните температури ще бъдат от 14 до 21 градуса, по Черноморското крайбрежие - от 9 до 13, съобщи синоптикът на Bulgaria ON AIR Ивана Дилова.

Утре сутринта ще бъде студено, но вятърът ще отслабне. По високите западни полета има условия за слани. В четвъртък в крайните северни райони очакваме валежи с пролетен характер. От петък температурите чувствително ще се повишат.

Гледайте цялата прогноза във видеото.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR