Борисов: Когато ми се подиграваха, че съм давал пари от джипката, ги давах за училища

"От едната страна до нас има война, падат банки в САЩ, а Асен Василев казва, че сте забогатели", заяви лидерът на ГЕРБ

20.03.2023 | 19:23 Редактор: Вяра Димова
Борисов: Когато ми се подиграваха, че съм давал пари от джипката, ги давах за училища

Кой ще носи отговорност за последните две години, защото не виждам желаещи. Чувам, че Петков казва, че управлявал седем месеца. Чувам и Радев, който казва, че правителството на ''Продължаваме промяната" е било виновно за бакиите, които той се опитвал "да оправи". А Радев и ''Продължаваме промяната" са едно цяло - когато тези лидери по стечение на обстоятелствата излязоха на площада и обещаха, че щяло да се живее по-добре. Май има консенсус в обществото, - колкото и да е разделено то, - не чувам някой, дори и те самите, да казва, че хората живеят по-добре. Не съм чул някой да каже, че България е постигнала и една своя цел - имахме цел за Шенген, Еврозоната, и прочие, - нищо от това не се случи.

Това каза на среща с избиратели в Смолян Тома Биков от ГЕРБ.

"През 2010 г. почнахме от Асеновград нов път към Смолян. Бях оставил 78 млн. лв. за третата лента на пътя. Смолян, Девин, Кричим, - помните какви ями бяха по пътищата. За Кръстова гора, за Доспат, Златоград, Рудозем, - нищо не е направено". Това каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов по време на срещата със симпатизанти на партията в Смолян.

"Иска ми се да изправим нашите опоненти и да ги попитаме: Ти какво направи? В момента всичко е изоставено. Мога половин час да изброявам път по път, училище по училище, детска градина по детска градина, читалище, игрище, спортна зала.. и идва някой и казва "Ще променяме"! - това е добре, защото по принцип всичко може да се надгражда. Промяната трябваше да е направила пътя към Баните, и да му е сложила осветление - ние прокопахме планината за този път. Когато ми се подиграваха, че съм давал пари от джипката, ги давах за училища, детски градини, които и в момента ползвате", каза още Борисов, цитиран от БГНЕС.

"От едната страна до нас има война, падат банки в Щатите, лихвите отидоха в небесата. А Асен Василев казва, че сте забогатели и сте по-добре. Тяхната клика са със сигурност по-добре - снимат се как търчат по парковете, все едно на 2 април отиваме на състезание по лека атлетика", коментира Борисов.

Как се справяте с все по-високите цени на храните?

Купувам по-малко количество храна, но държа на качеството.
21%
Все по-рядко посещавам заведения, храня се почти изцяло вкъщи.
35%
Лишавам се от дрехи и културни мероприятия, за да не правя компромис с храната.
19%
Не се лишавам от нищо в магазина, но следя повече промоционалните цени.
21%
Разликата в цените не се усеща от домакинството ни, имаме високи доходи.
4%
Общо 1000 гласа

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)