Димитър Маринов е новият председател на Българския фармацевтичен съюз

Магистър-фармацевтът спечели на балотаж

18.03.2023 | 21:35 Редактор: Елеонора Танева
Димитър Маринов е новият председател на Българския фармацевтичен съюз

С 209 гласа "за" магистър-фармацевт Димитър Маринов бе избран за председател на Българския фармацевтичен съюз на Конгрес на организацията. Досегашният главен секретар на съюза изтъкна в предизборната си реч: "Ние сме силни, когато сме в общност". Той спечели в балотаж срещу магистър-фармацевт Венелин Сапунаров, който получи 130 гласа. 

Конгресът избра за заместник-председатели магистър-фармацевтите Анжела Мизова и Велина Григорова, за главен секретар на съюза – маг.-фармацевт Светослав Крумов. Избран е и 11-членен управителен съвет на съсловната организация: Цветан Кръстев, Ивайло Пехливанов, Стефан Балкански, Анна Тодорова, Цветанка Лютакова, Елена Йорданова, Евгения Димитрова, Васил Ходжев, Николай Юруков, Николай Денков и Васил Маджаров, съобщи БТА.. 

Магистър-фармацевт Тодор Найденов бе избран за председател на Контролната комисия на БФС, Златина Делчева - за  председател на Комисията по етика, а председател на Комисията по качество председател стана доц. Христина Лебанова.

Вчера, в първия ден на конгреса, бе приет отчетът на ръководството на съюза. В мандата 2020 – 2023 за председател беше избрана проф. Асена Сербезова, която в края на 2021 година стана министър на здравеопазването и предаде ръководството на БФС на Велина Григорова. 

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)