Възстановиха уличното осветление след наводненията в Каравелово

В Слатина с комбиниран багер ще насипват и подравняват компрометирани участъци

14.03.2023 | 15:50 Редактор: Вяра Димова
Възстановиха уличното осветление след наводненията в Каравелово

Община Карлово продължава дейностите по възстановяване на инфраструктурата в селата Слатина, Каравелово и Богдан, засегнати от бедствието на 2 септември 2022 година.

В Слатина се извършва ремонт на част от покрива на Здравната служба. Ще бъдат възстановени също автобусната спирка и Младежкият клуб. От 15 март работници на Общината с комбиниран багер ще насипват и подравняват компрометирани улични участъци.

В Каравелово уличното осветление, унищожено от бедствието, вече е на 100% работещо. Навсякъде е прекаран захранващ кабел, поставени са 54 стълба, монтиран е същият брой осветителни тела. В края на настоящата седмица започва пълното възстановяване на осветлението по улиците в Слатина, а в Богдан дейностите ще стартират, след като от EVN довършат монтажа на стълбовете, предава "Фокус".

Новото улично осветление в трите населени места става възможно с финансиране от Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане към Министерския съвет, след проведена процедура за избор на изпълнител по Закона за обществените поръчки.

Снимка: БГНЕС