Жителите на район Панчарево за новия светофар: Не работи заради шепа богаташи, това е терор

Те блокираха движението, за да изкажат недоволството си

12.03.2023 | 18:40 Редактор: Искра Ангелова

Протест срещу безкрайни ремонти на пътя и нов светофар. Жители на район Панчарево, квартал "Горубляне", село Пасарел и град Самоков блокират движението, за да изкажат недоволството си. По думите им новоизграденият светофар не улеснява преминаването, а предизвиква огромни задръствания.

Километрични задръствания, закъснения на градския транспорт и изнервени шофьори - това предизвиква новоизграденият светофар на ул. "Самоковско шосе" и "Синя светлина".

Проектът е от 2019 година, но строежът му започва миналото лято.

"Те го пуснаха за един единствен ден този светофар и тези хора, които тук трябва да ги облекчи, те чакаха много повече, отколкото когато няма светофар. А от другата страна има с по час закъснения на автобуси, коли и т.н.", сподели председателят на сдружение за развитие на Панчарево и Кокаляне - Галина Бел..

Жителите на няколко населени места в района блокираха кръговото на Горубляне към Околовръстното.

"Не можем да се съгласим да бъдем подложени на този ежедневен терор, който ще продължи от понеделник, тъй като в момента светофарът не работи заради шепа богаташи, които населяват няколко луксозни комплекса", категорична бе Антония Шапкова от Сдружение "За развитие на Панчарево и Кокаляне".

И предлагат: "Единият от вариантите е да се търси решение чрез кръгово. Другият вариант е тук да се удвоят лентите за движение."

Инфраструктурните проблеми обаче не свършват дотук. Хората недоволстват и срещу честите ремонти, и настояват за изграждането на автобусни джобове на спирките.

Вижте повече в репортажа на Даяна Георгиева.


1
5 rate up comment rate down comment 1
Лидия Иванова
преди 1 година
Не избирате отново същия кмет на р.айон Панчарево Сигнализирай за неуместен коментар