Донев благодари на Херо Мустафа за работата ѝ у нас, закичи я с мартеница

Премиерът е уверен, че посланикът на САЩ ще продължи да бъде приятел на България

01.03.2023 | 16:15 Редактор: Петя Кръстева
Донев благодари на Херо Мустафа за работата ѝ у нас, закичи я с мартеница

Министър-председателят Гълъб Донев прие посланика на САЩ Херо Мустафа по повод приключването на мандата ѝ в България. Премиерът я поздрави за усилията ѝ в рамките на нейната мисия за разширяването на двустранното сътрудничество във всички области от взаимен интерес.

Донев специално открои последователната подкрепа на посланик Мустафа за задълбочаване на стратегическото партньорство между двете страни страни. Той посочи, че през последните няколко години са постигнати конкретни резултати в ключови области като двустранната търговия и инвестициите, сигурността и отбраната, енергийната сигурност и диверсификация, образованието, науката, културата и контактите между хората.

Министър-председателят изрази увереност, че и след приключване на успешния ѝ мандат в София - Херо Мустафа ще продължи да бъде приятел на България. По думите на премиера фактът, че в рамките на мандата си посланик Мустафа е пропътувала повече от 60 000 км, опознавайки страната ни, е свидетелство за нейния интерес и уважение към българските традиции и култура.

Донев пожела на посланик Мустафа успех в бъдещите начинания и спазвайки българската традиция за 1 март, ѝ подари мартеница за здраве и късмет.

Снимка: Министерски съвет


1
0 rate up comment rate down comment 0
Няма лошо
преди 1 година
Като изключим унизителната за българския народ сервилност, която управляващите демонстрират, надпреварвайки се кой да се подмаже най- старателно на началниците, най- много ме безпокои това, че за пореден път сме на страната на загубилите и то благодарение на избора на върхушката . Сигнализирай за неуместен коментар