Радев на среща с Херо Мустафа и Джим О`Браян, обсъдиха санкциите по "Магнитски"

Модернизацията на България изисква ефективната работа на правораздавателната система, подчертал държавният глава

13.02.2023 | 19:16 Редактор: Елеонора Танева
Радев на среща с Херо Мустафа и Джим О`Браян, обсъдиха санкциите по

Модернизацията на България изисква прозрачност на законодателния процес и ефективната работа на правораздавателната система. Това заяви президентът Румен Радев на среща с ръководителя на Офиса за координиране на санкциите в Държавния департамент на САЩ Джим О`Браян. В срещата, която се проведе в президентската институция, участваха вицепрезидентът Илияна Йотова, както и посланиците на САЩ и Великобритания Херо Мустафа и Роб Диксън, информираха от пресцентъра на президентството.

По време на разговорите са обсъдени наложените санкции на български граждани, като част от действията на САЩ и Великобритания за защита на техните финансови системи. Държавният глава Румен Радев изрази признателността си за международната подкрепа, която страната ни получава в борбата с корупцията. Президентът подчерта също така, че обществото ни очаква следващото Народно събрание да превърне в свой приоритет приемането на антикорупционно законодателство, както и активно партньорство и обмен на информация между правоохранителните институции на България и нейните съюзници в борбата с корупцията.

Снимка: Пресцентър президентство


1
0 rate up comment rate down comment 0
Анонимен
преди 1 година
Не сте публикували най- важната част от разговора: " Новият български парламент да приеме веднага закон за независим главен прокурор." Сигнализирай за неуместен коментар