Ива Митева: Благодаря на Слави за протегнатата ръка, не преборихме егото, уроците не са научени

Целта е да се убедят хората, които не гласуват, да го направят, заяви кандидатът за депутат от коалицията "Заедно"

21.02.2023 | 14:30 Редактор: Михаела Димитрова
Ива Митева: Благодаря на Слави за протегнатата ръка, не преборихме егото, уроците не са научени

Обединяват ни националните интереси, както и това, че България е достигнала дъното и трябва да тръгнем отнякъде, за да вървим напред. Това каза Ива Митева от коалицията "Заедно", като допълни, че за цел си поставят да убедят хората, които не гласуват или не подкрепят никого.

"Стигнали сме до такава точка, че трябва всеки да участва с каквото може. Има страх, недоверие. Когато има отчаяние, то обръща гръб на надеждата", сподели още тя, цитирана от БНР.

Митева бе категорична, че не иска да се обвързва партийно заради засилващото се негативно отношение на хората към партиите. 

"Трябва да разграничим партийното от политическото говорене. Затова не искахме да се обвързваме с партия, да правим партия, поредната, появила се на хоризонта. Нямаме силно изразени лидери. Решенията се взимат от всички, има голямо доверие между нас. Няма запазени имена за никого в листите. Търсим хора, които са натрупали опит, защото всеки опит е много ценен", каза още тя.

Митева допълни, че остава благодарна на Слави Трифонов за подадената ръка: 

"Ако тогава не бях влязла в политиката, днес нямаше да съм в нея. Имаше енергия във всички хора тогава, това беше преломен момент, имаше прекалено много надежда, приех, но не вярвах, че толкова парламенти ще бъдат съсипани. Може би това определи и решението ми да не участвам повече с ИТН, защото ми се струва, че три неуспешни опита са твърде много. Не можахме да преборим егото си. Мисля, че уроците не са научени. Тръгнахме в обратна посока. Всеки тръгна в своята", сподели тя.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR