Сигнал: Храни с изтекъл и преправен срок на годност предлагат в Пловдивско

Стоките са прашасали от старост, пише потребител в HelpBook

20.02.2023 | 19:46 Редактор: Анисия Иванова
Сигнал: Храни с изтекъл и преправен срок на годност предлагат в Пловдивско

В платформата на Helpbook.info получихме сигнал, адресиран към БАБХ, с молба за проверка и предприемане на действия. В магазин за хранителни стоки в пловдивско село се предлагат стоки с изтекъл срок на годност и стоки, на които оригиналният срок на годност е изтрит или зацапан и след това е сложен нов мастилен.

"Кроасани, солети, царевични пръчици са масово с изтекъл срок на годност. Нарязан кашкавал от пита няма етикет кога е нарязан и докога е срокът на годност, маслини се предлагат в кутия, в която на дъното маслините са зле, а отгоре се поставят хубавите. Стоките в магазина също се съхраняват неправилно - риба и замразена пица са в един хладилник. Масово има стока по земята на магазина. Има много стоки, предлагани преди 5-6 месеца с една цена, после се слага етикет нов с по-скъпа цена, а стоките са прашасали от старост", пише в сигнала.

Ако видите нередност, проблем, с който се сблъсквате всеки ден и искате да подадете сигнал - направете го онлайн в HelpBook.info! Платформата на Investor Media Group ще ви даде възможност не само да придадете гласност на проблема, но и да изпратите сигнал до отговорните институции.

Снимка: HelpBook