За пример: "Хляб с кауза" в Русе събират пари за пострадалите от земетресението

Клиентите подкрепят идеята

14.02.2023 | 19:08 Редактор: Искра Ангелова

Доброто не спира - хлебопекарна от Русе протяга ръка в помощ на пострадалите от земетресението в Турция и Сирия. Собствениците са избрали нестандартен начин за набиране на средства, който да ангажира и обществото. Нарекли са кампанията "Хляб с кауза".

Виктор Влаеску от Русе е второ поколение хлебар. Семейните ценности са водещи за него в бизнеса и в живота. Затова не може да остане равнодушен към трагедията в Турция и Сирия.

"Така дойде идеята да създадем хляб с кауза. И по този начин направихме един хляб, който клиентът дава 15 стотинки, ние в отговор също даваме 15 стотинки, събраните средства искаме да ги дарим на пострадалите хора в Турция и Сирия", поясни собственикът на хлебопекарната Влаеску. 

Първите 300 хляба не стигат и свършват за ден. Затова се налага да се увеличи производството им.

"Хората са много предразположени към това, всички са съпричастни и на когото предложим, абсолютно никой не ни е отказал. Предпочитат именно този хляб да вземат пред другия", каза Катя Малчева, която е продавач.

Клиентите подкрепят идеята и дават от сърце 15 стотинки допълнително.

"Всяка инициатива е добра, специално за Турция, защото много хора стоят навън на студа, сега в момента", припомни клиентът Илия Паталеев.

Събраните средства ще бъдат дарени на Червения кръст или доброволческа организация в помощ на пострадалите.

Вижте повече в репортажа на кореспондента ни.