Янев: Трябва да атакуваме корупцията, тя е основен проблем за България

Нашите съюзници и партньори виждат проблемите у нас, посочи лидерът на "Български възход"

12.02.2023 | 15:00 Редактор: Тодор Петров
Янев: Трябва да атакуваме корупцията, тя е основен проблем за България

Корупцията е основен проблем за България, който трябва да атакуваме много сериозно. Само говоренето за корупция не е достатъчно. Трябват реални действия. Това заяви пред журналисти лидерът на партия "Български възход" Стефан Янев.

Той коментира актуализирания списък по закона "Магнитски" в САЩ:

Благодарност за нашите съюзници и партньори, за тяхната загриженост по отношение на това, че в България има проблеми, които те ги виждат. И е нормално съюзници и партньори да подават такава информация към България и към българското общество. Разбира се, става въпрос за законодателство, което е в съответните държави, съответно в САЩ и Великобритания, което е до голяма степен неприложимо в ЕС, включително и в България -  държава членка на ЕС. 

По думите му усилията за смислена правна реформа трябва да продължат така, че правораздавателната система да работи съобразно очакванията на българските граждани и в техен интерес. "Наистина да се създават условия за справедливост и правосъдието да бъде така работещо, че никой да не се чувства над закона", каза Стефан Янев, цитиран от БНР.

"Нашата теза винаги е била: сериозна реформа в правораздавателната система, която преминава през промени в Конституцията, каквито са и препоръките на нашите партньори от Европейския съюз. Тези специалисти, които работят в рамките на Венецианската комисия, и техните препоръки са точно в този смисъл. А промените в Конституцията преминават през едно мнозинство, което се нарича в парламента "160 плюс" гласа", посочи още той. 

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR


1
0 rate up comment rate down comment 0
Анонимен
преди 1 година
Корупцията е в НС. Някои външни сили са заинтересовани политиците ни да са корумпирани, понеже, ако не са такива, няма да са послушни и лоялни на чужди интереси. Тази партия кой я финансира, впрочем? Сигнализирай за неуместен коментар