Съпричастност с Турция: Оркестър "Канарите" дари хонорара си от празника на виното

В свиленградското село Димитровче започнаха с празненствата

12.02.2023 | 13:48 Редактор: Тодор Петров

Музикантите от оркестър "Канарите" дариха хонорара си от празника на виното в свиленградското село Димитровче в помощ на пострадалите от земетресението. 

В района се отглеждат едни от най-хубавите сортове български грозде. Макар районът да е почти обезлюден, хората имат амбиция да го превърнат в туристическа дестинация, която да привлича любителите на класно вино.

"И трите винарни в Димитровче са малки. Моята е най-малката, правим до 10 тона вино от грозде от собствени масиви. Стараем се гроздето да е хубаво, за да правим качествен продукт", сподели собственикът на винарна Валентин Ангелов.

И тъй като виното тук е на особена почит, Трифон Зарезан се отбелязва шумно и тържествено Специален подвижен фургон посрещна всички гости на Димитровче, които дойдоха, за да отбележат празника в аванс. А той продължи с изпълнения на оркестър "Канарите" и с послание всички да се обединят в помощ на пострадалите от земетресението в Турция.

Село Димитровче се намира на едва 20 км. от границата ни с Турция и всичките му жители са съпричастни към трагедията в съседната държава.

Вижте повече в репортажа на кореспондента ни.


1
8 rate up comment rate down comment 0
Пенка
преди 1 година
А Сирия? Там пострадали няма ли?Или те са хора второ качество? Сигнализирай за неуместен коментар